Ik pas op mijn kleinkind

Hoe is de procedure wanneer u al op uw kleinkind past

Aanmelding
Nadat we met u telefonisch of mail contact hebben gehad wordt er een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is samen met u als oppasoma/ oppaskennis en met de ouders van het kind waarvoor u de oppas verzorgt.

Tijdens dit kennismakingsgesprek leggen we u uit waarom u gastouder zou moeten worden. Wanneer het gesprek positief verloopt gaan we uw verder begeleiden om gastouder te worden.

Is het wel zinvol om mijn oppassen formeel te maken en gastouder te worden ?

U past op met alle liefde die u in zich heeft. Daar hoeven wij echt niets aan toe te voegen.
Het kan echter financieel heel zinvol zijn om de informele opvang om te zetten in formele opvang. De kinderopvangtoeslag waar uw kinderen/ familie dan wettenlijk recht op heeft kan oplopen tot honderden euro’s per maand !

Naast deze financiële vergoeding geven we u ook een training Kinder EHBO welke u dochter/ familie ook mag volgen. Wanneer u nog niet de juiste opleiding heeft ondersteunen wij u bij het behalen van dit eenvoudig te behalen diploma. Laat dit laatste NIET op voorhand een reden zijn om geen kennismaking aan te gaan. Ook in onze regio zijn er oma’s die de opleiding succesvol hebben gehaald.

Geinteresseerd, ook al zit u nog vol met vragen en twijfel ?

Neem de moeite om even contact met ons op te nemen !